Milyen célból készítettük ezt az Adatvédelmi Szabályzatot? 
 
Ebben az adatvédelmi szabályzatban (“Adatvédelmi Szabályzat”), részletezzük, hogy hogyan kezeljük, használjuk és osztjuk meg másokkal azokat a személyazonosításra alkalmas információkat (“Személyes adatok”), amelyeket a weboldalunkra (a Weboldal) látogatókról és a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások felhasználóiról („Felhasználók”) szerzünk.  
 
Ki a személyes adatok adatkezelője?
 
A személyes adatok Adatkezelője a Fundacja TechSoup, Bracka 25, 00-028 Warsaw, Poland és a NIOK Alapítvány, 1122 Budapest, Maros utca 23, Magyarország (“Adatkezelő”).
A következő emailcímen léphetsz velünk kapcsolatba: tseurope@techsoup.org
 
Milyen célból kezeljük az adataidat?  
 
 A Weboldal használata
 
A Weboldalt használó minden személy személyes adatait (beleértve az IP címet és más azonosítókat, sütik vagy más hasonló technológiák révén gyűjtött információkat) az Adatkezelő kezeli:
 
●      hogy a Felhasználók számára biztosítsa a Weboldalon kezelt tartalmakat 
●      technikai és adminisztratív célokból, az informatikai rendszer biztonságának biztosítása és a rendszer kezelése céljából, valamint elemzési és statisztikai célokból (pl. az úgynevezett szervernaplókban történő regisztrálással). 
 
Hírlevél
 
Mi mint Adatkezelő lehetővé tesszük a Felhasználók számára a Hírlevélre való feliratkozást, amellyel tájékoztatást adunk számukra azokról a tevékenységeinkről, amelyeket cél szerinti (törvényben meghatározott) tevékenységünk részeként végzünk. Az elektronikus hírlevél fogadásához csak egy emailcím szükséges. Az emailcím megadása önkéntes alapon történik, de a hírlevél fogadásához elengedhetetlen. A hírlevélről a hírlevél üzenetek alján található „leiratkozás”- gombra kattintva bármikor leiratkozhatsz.
 
 Kapcsolatfelvételi űrlap
 
Mi mint Adatkezelő lehetőséget biztosítunk a kapcsolatfelvételre a Weboldalon található elektronikus kapcsolatfelvételi űrlap segítségével.
Az űrlap használatának feltétele személyes adatok megadása, melyek a Felhasználóval való kapcsolatfelvételhez (a küldő azonosításához) és a megkeresés megválaszolásához szükségesek. A Felhasználó más adatokat is megadhat a kapcsolatfelvétel vagy a megkeresés megválaszolásának elősegítésére. Az adatok megadása önkéntes, de hiányzó név és emailcím esetén a megkeresés nem kezelhető. 
 
 
Sütik és hasonló technológiák
 
A Weboldal süti fájlokat használ. A süti fájlok informatikai adatok, legfőképp szövegfájlok, amelyek a Weboldal felhasználójának végeszközén tárolódnak és a Weboldal oldalainak használatához szükségesek (a felhasználó egyéni igényeire szabott mértékben is). Az Adatkezelő és a számára elemzési és statisztikai szolgáltatásokat nyújtó más szervezetek sütiket használnak, melyek információkat tárolnak, vagy hozzáférésük van a felhasználó távközlési végberendezésén (számítógép, telefon, tablet stb.) tárolt információkhoz. A Weboldalon használt sütik többek között a következők: „hivemind_session” és a „srvname”.
 
A Felhasználó dönthet úgy, hogy nem engedélyezi eszközein a süti fájlok letöltését és tárolását. A sütiket a böngésző beállításaiban lehet letiltani. A süti fájlok törlése az egyébként elérhető funkciók korlátozásához vezethet.
 
 
 Google Analytics sütik
 
A Google Analytics sütijei a weboldalak forgalmának nyomon követésére, pl. adatelemzésre szolgálnak. Ezek a sütik a "_ga", "_gat" and "_gid" neveket viselik, és a Google a Google Analytics eszközökben alkalmazza őket, hogy elemezze, mily módon használja a Felhasználó a Weboldalt, valamint statisztikákat és elemzéseket készítsen a Weboldal működésével kapcsolatosan. A Google nem használja az összegyűjtött adatokat a felhasználó azonosítására, és nem kombinálja ezeket az információkat az azonosítás lehetővé tétele érdekében.
 
Részletes információk:
 
●      a szolgáltatással kapcsolatos adatgyűjtés köréről és feltételeiről a következő linken érhetők el (angol nyelven)https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=en-GB
●      a szolgáltatással kapcsolatosan használt sütikről a következő linken találhatók: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=pl
 
 Facebook pixel sütik
 
A Facebook pixel sütik a weboldalak forgalmának nyomon követésére szolgálnak. A Weboldalon használt sütik közé tartoznak: “fr”, “presence”, “xs”, “c_user”, “_fbp”, “sb”, “x-referer”, “datr”, “act”, “m_pixel_ratio”.
 
 
Harmadik felek linkjei 
 
 
Weboldalunk harmadik felek weboldalaira mutató linkeket tartalmazhat. Az ilyen hivatkozott weboldalakhoz való hozzáférés és azok használata nem tartozik a Szabályzat hatálya alá, esetükben ezen harmadik felek weboldalának adatvédelmi szabályzatai irányadók. Nem vállalunk felelősséget harmadik felek weboldalainak információkezelési gyakorlatáért.
 
Kivel osztjuk meg az adataidat?
 
A személyes adatokat az IT rendszerek működtetéséért felelős beszállítókkal és a szerverszolgáltatóval osztjuk meg: Fundacja Moje Państwo, ul. Nowogrodzka 25/37, 00-511 Warszawa, Poland, és egyéb szolgáltatók. Ezen beszállítók a személyes adatokat a Weboldal fenntartásához és működtetéséhez szükséges mértékben kezelik. 
 
Mi mint Adatkezelő, fenntartjuk a jogot, hogy a Felhasználóval kapcsolatos kiválasztott információkat az illetékes hatóságok vagy harmadik felek számára nyilvánosságra hozzuk, amennyiben megfelelő jogalappal és a megfelelő jogszabályokkal összhangban kérelmet nyújtanak be ezen információk iránt.  
 
Mennyi ideig kezeljük a Személyes adatokat? 
 
Az Adatkezelő részéről az adatkezelés időtartama függ az adatkezelés céljától. Például amennyiben a Felhasználó a kapcsolati űrlapot használja, az adatait csak a válaszadáshoz szükséges ideig kezeljük; a hírlevelet megrendelő Felhasználó személyes adatait a hírlevél küldésének időtartamáig kezeljük, vagy amíg a Felhasználó le nem iratkozik a hírlevélről. 
 
Az adatkezelés időtartama kiterjeszthető, ha az adatkezelés bármely igény megállapításához és érvényesítéséhez vagy azzal szembeni védekezéshez szükséges, és ezt követően csak akkor és olyan mértékben, ahogyan azt a törvény megköveteli. 
 
 
Milyen jogokkal rendelkezik a Weboldal Felhasználója? 
 
A Felhasználónak joga van: az adattartalomhoz való hozzáféréshez, az adatok helyesbítésének, törlésének, az adatkezelés korlátozásának kéréséhez, joga van adatok továbbításához, az adatkezelés elleni tiltakozáshoz valamint panasz benyújtásához a személyes adatok védelmében illetékes felügyelő szervhez. 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Posta cím: 1374  Budapest, Pf.: 603.
Cím: 1055  Budapest, Falk Miksa utca 9-11
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
URL http://naih.hu


Annak mértékében, amennyire a Felhasználó adatainak kezelése beleegyezésen alapul, a hozzájárulás az Adatkezelővel való kapcsolatfelvétel útján bármikor visszavonható. A Felhasználónak jogában áll tiltakozni a Felhasználó sajátos helyzetével összefüggő okokból egyéb esetekben, amikor adatkezelés jogi alapja az Adatkezelő jogos érdeke.   
 
Az Általános Adatvédelmi Rendeletből (GDPR) fakadó jogokkal kapcsolatosan a Fundacja TechSoup Adatvédelmi Szabályzatában érhető el bővebb információ (angol nyelven): https://www.techsoupeurope.org/privacy-policy/
 
A fentiekben részletezett jogaidat a tseurope@techsoup.org vagy adatvedelem@niok.hu emailcímre küldött üzenet útján gyakorolhatod. Kérjük, vedd figyelembe, hogy kérhetjük, hogy azonosítsd magad, mielőtt kérésednek megfelelően további lépéseket teszünk. 
 
Ezen adatkezelések esetén is jogosult vagy arra, hogy a saját helyzeteddel kapcsolatos okokból tiltakozhass a vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség (pl. például KSH, vagy egyéb állami szerv felé történő kötelező adatszolgáltatás).
  
Alapítványunk a honlapon rögzített adatait külföldre, vagy más szervezet részére nem továbbítja.
 
A rád vonatkozó személyes adatokról kivonatot kérhetsz (ha regisztrált felhasználó vagy, akkor a hozzáférés során adatait bármikor megtekintheted), azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását kérheted, illetve tiltakozhatsz bizonyos személyes adatok kezelése ellen. Amennyiben ez szükséges: adataidat Microsoft Word formátumban kikérheted, illetve annak más szervezetnek való megküldését kérheted (adathordozhatóság). Az adatkezeléshez való további hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ez azonban nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. A felsorolt igényeit szervezetünk a tudomásszerzéstől számított legfeljebb 30 naptári napon belül teljesíti.


Az Adatkezelési Szabályzat módosítása
 
A szabályzatot folyamatosan felülvizsgáljuk és amennyiben szükséges, frissítjük. 
 
A Szabályzat jelenlegi verziója 2022. május 5-án lett elfogadva és lépett hatályba